Bíró Balázs, NBI/B-s férfi csapatunk vezetőedzője NBI-ben folytatja

Bíró Balázs, NBI/B-s férfi csapatunk vezetőedzője a jövő évi szezontól már az NBI-es Gyöngyösi csapat edzőjeként folytatja majd pályafutását. A váltásról, döntéshozatalról kérdeztük:

– Hogyan reagáltál a Gyöngyös megkeresésére? Mi volt az első gondolatod?

Természetesen nagyon meglepődtem, hiszen váratlanul ért ez az egész. Nyilván nem titkoltam sosem, hogy szeretnék majd egyszer a legmagasabb osztályban is edzősködni, de azt, hogy erre mindössze 5 hónapnyi, felnőtt csapattal végzett munka után kapok felkérést, nem pedig 5 évnyi után, egyáltalán nem gondoltam volna. Amikor az ember egy ilyen lehetőséget kap, nagyon nehezen mond nemet és nálam is az első gondolat az volt, hogy gyerünk, csináljuk. Nyilván egy kicsit lehiggadva már látja az ember, hogy ez nem ilyen egyszerű. Elsősorban a feleségemmel kellett átbeszélnünk a dolgot, hiszen első közös gyermekünket hordja a szíve alatt, így a gyöngyösi szerepvállalás első időszaka nagy szervezettséget igényel majd. Azt követően a munkahelyemet érintően kellett átgondolni a lehetőséget, és természetesen a Strandépítők szempontjait is figyelembe vettem.


– Milyen érzés, hogy jövőre egy NBI-es csapat edzője lehetsz?

Nagyon megtisztelő és egyben felelősségteljes dolog. Továbbra is tartom, hogy a magyar mezőnyben a két topcsapatot leszámítva a lehető legmagasabb polcon helyezkedik el a Gyöngyös 4-5 másik együttessel egyetemben. Hatalmas szakmai kihívás, hiszen kevés a rutinom, de annál nagyobb a motivációm a következő szezonra vonatkozóan. Be szeretném bizonyítani, hogy jól döntöttek velem kapcsolatban, illetve úgy gondolom az új hullámnak, a fiatal edzőgenerációnak is szól ez a felkérés, hiszen vannak tehetséges fiatal edzők az országban, akik letettek annyit az asztalra, hogy idővel kiérdemeljenek egy lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak a legmagasabb osztályban. Hosszú távra tervezünk a klubbal, biztosítottak arról, hogy van időm és lehetőségem alkotni, és szeretnék egy olyan csapatot kialakítani, amelyben a játékosok élvezik a játékot, mindenki megtalálja a szerepét, és egy olyan látványos, tudatos kézilabdát játszik, amely a kilátogató nézőknek is élvezhető lesz.


– Hogy érzed/érezted magad nálunk?

Először is nagyon hálás vagyok a klubnak és különösen Rácz Viktor elnök úrnak azért, hogy lehetőséget adtak arra, hogy egy NB 1/B-s felnőtt csapat edzője lehessek, és hogy a tárgyalások során minden lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy meg tudjunk egyezni és segítsenek minden kérdőjelet kiegyenesíteni. Én ezt igyekeztem és a szezon végéig folyamatosan igyekszem majd a munkámmal meghálálni. Egy nagyon családias közeg van itt, szeretek itt dolgozni. Júliusban mind a játékosok, mind a klub körül dolgozók kedvesen fogadtak, a srácok bíztak bennem és a munkában, amit kértem, úgy vélem, hogy rögtön megtaláltuk a közös hangot, így a közös munka is könnyebb volt, amiért nagyon hálás vagyok. A sikeres ősz során még jobban összekovácsolódtunk és ennek a csapatnak a jelenlegi eredményeihez nagyban hozzájárul az, hogy az öltözőben milyen pozitív közeg uralkodik. Szeretnénk megcélozni a tavasszal a felsőházat, bebiztosítani a lehető leghamarabb a bentmaradást és lerakni a jövő évi együttes alapjait.


– Milyen tapasztalatokat viszel magaddal tőlünk?


Itt tapasztaltam meg először, hogy milyen egy felnőtt csapattal együtt dolgozni, milyen rájuk hatást gyakorolni, elhitetni velük, hogy mire képesek, és nyilván a meccsek közben meghozandó döntések is komolyabb jelentőséggel bírnak, mint eddig pályafutásom során. Nagyon jó alapokat szereztem, amelyekre lehet építeni, és fejleszteni magam, hogy egy magasabb osztályban is helyt tudjak állni.

Köszönjük szépen Balázs! Bár még messze a búcsú, hiszen egy egész tavaszi szezon vár még ránk, azért előre is további sok sikert kívánunk a jövőhöz! Addig is Hajrá Strandépítők!

További cikkek:

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-38-eves-szakember-veszi-at-konkoly-csaba-helyet-2869165

https://www.heol.hu/helyi-sport/2022/01/salgotarjanbol-erkezik-a-gyongyosiek-uj-edzoje?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=heol&fbclid=IwAR3Px43ko341mVpInlOA6XmXvjGeHk5NlW088o9m4RjWkfIznesedSPZzXc

Hagyj nekünk egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük