Év Végi Nyilatkozat – NBI/B Férfi-Kelet Alapszakasz

A női csapatunk után, a férfi csapat vezetőedzőjét Bíró Balázst, valamint két játékosát Szabó Pétert és Forgács Pétert is megkértük, hogy értékelje az őszi szezont.

Bíró Balázs, vezetőedző:

– Hogyan értékeled az őszi félévet?

– Alapvető célkitűzésként a bentmaradás kiharcolását fogalmaztuk meg a felkészülésünk július végi kezdetekor. Ennek oka, hogy egyrészt újonc csapat vagyunk, másrészt én is a szezon kezdetén csatlakoztam a játékosokhoz, ezeken felül pedig az edzésszámunk alacsony a komolyabb célok eléréséhez. Annak ellenére, hogy a felkészülést a játékosok nagyon tisztességesen és motiváltan csinálták végig, az edzőmérkőzések hullámzó teljesítményt mutattak, így számomra is kérdéses volt, hogy mit hoz az ősz a csapat számára. Új védekezési és támadási rendszert kellett elsajátítaniuk a srácoknak, ami alapvetően sok időt vesz igénybe, de a rendelkezésre álló idő alatt igyekeztünk egy stabil védekezést és alapjátékot összerakni. A szezont egy hazai pályán aratott győzelemmel kezdtük a Vecsés csapata ellen, majd kaptunk egy kijózanító pofont Cegléden, aminek jól vontuk le a tanulságait és az elkövetkező öt fordulót veretlenül vívtuk meg, 9 pontot szerezve, közte olyan bravúrokkal, mint az Orosháza idegenbeli legyőzése, amely vereség jelenleg a listavezető gárda szezonbeli egyetlen elvesztett mérkőzése. Ezt követően rangadót buktunk hazai pályán a Békés ellen, majd véleményem szerint a szezon leggyengébb teljesítménye következett Mezőkövesden. Ezután a fiúk  szerencsére tudtak váltani és Vecsés elleni létfontosságú, illetve a Cegléd elleni bravúr győzelemmel hatalmas lépést tettek a célok elérése felé még úgy is, hogy az utolsó fordulóban Szegeden elvesztett találkozó még elég fájdalmas, mert bár fáradtan, hétköznapi mérkőzésen, munkából érkezve hatalmasat küzdöttek a fiúk egy szerintem színvonalas meccsen, de végül mégis vereséggel zártuk az évet. Sikereink alapja a kiemelkedő kapusteljesítmény a stabil védekezésünk volt, a támadójátékunk pedig az ősz második felében mutatott pozitív jeleket. Összességében elmondhatom, hogy nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert látva a mindennapjaikat, és azt, hogy honnan indultunk, hatalmas teljesítmény a megszerzett 15 pont és az alapszakasz kétharmadánál a csoport harmadik helye. A célkitűzésünk ettől függetlenül nem változott, viszont megteremtettük magunknak azt a lehetőséget, hogy a hátralévő hat mérkőzésen kiharcoljuk a felsőházat és ezzel március közepére biztossá váljon, hogy jövőre is NB 1/B-s kézilabda csapata legyen a városnak.

– Mi a terv a tavaszi szezonra? Hogyan tovább?

– Január 3-án kezdjük a felkészülést, amely öt hetes lesz, közte a hazai rendezésű Babják emléktornával január 23-án. A február 5-i, Orosháza elleni hazai bajnoki rajtig igyekszünk tovább pontosítani a játékunkat, megtartva erősségeinket és mellette beépítve egy-két új elemet. Tavasszal megpróbáljuk elérni a felsőházat és ezáltal nyugalmat teremteni a rájátszás időszakára. Nem lesz egyszerű, mert a mérkőzések számának csökkenésével fordulóról fordulóra élesedik a harc és hatalmas küzdelem lesz minden egyes pontért, de ha azzal az alázattal dolgozunk tovább, mint eddig, és sérülések, valamint a járvány nem szól közbe, akkor jók az esélyeink.

– Üzensz valamit a szurkolóknak?

– Mindenki tudja, hogy egy csapatjátékban mekkora segítséget jelent egy jó szurkolótábor, és mi is szeretnénk, ha Salgótarjánban egy rendszeres családi / baráti esemény lenne a kézisek hazai mérkőzése sok nézővel, jó hangulattal, és természetesen hazai sikerekkel. A játékosok az idei teljesítményükkel igyekeznek rászolgálni arra, hogy minél több szurkoló bizalmát nyerjék el és csábítsanak vissza a csarnokba, ahol egy igazi oroszlánbarlangot tudunk kialakítani együtt. Jelenleg a csapatsportágak közül a megyében a legmagasabb pozícióban elhelyezkedő együttes a miénk, amire nagyon büszkék vagyunk, de azon dolgozunk, hogy szurkolóinkra is támaszkodva még komolyabb sikereket érjünk el. Ennek a folyamatnak az első lépéseként szeretnénk, ha tavasszal minél több hazai mérkőzésünkön ünnepelhetnénk együtt fergeteges hangulatban.Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket Minden Kedves Szurkolónknak!


Szabó Péter:

– Hogyan értékelnéd az egyéni és a csapat teljesítményét az őszi szezonban?

– Úgy gondolom, hogy másodosztályból frissen felkerült csapatként -várakozáson felül teljesítünk eddig a szezonban, főleg az idei lebonyolítás tükrében. Szerencsére minden körülmény adott a jó szerepléshez, ezidáig a komolyabb sérülések és betegségek is elkerültek minket amik hátráltathatnának minket a munkában.
A teljesítményemmel kettős érzéseim vannak. Vannak jól és rosszul sikerült mérkőzéseim, de azon dolgozom továbbra is, hogy minél többször pozitív érzésekkel hagyhassam el a pályát meccsek után.


Forgács Péter:

– Hogyan értékelnéd az egyéni és a csapat teljesítményét az őszi szezonban?

– Az első hetek után kicsit meglepett a csapat kiugrónak mondható menetelése. Cegléden beleszaladtunk ugyan egy jókora pofonba, majd megindultunk felfelé: döntetlent játszottunk a Szegeddel, legyőztük idegenben az Orosházát és voltunk elsők is a tabellán. Remek csapatot alkotunk, támogatjuk egymást és nagyon jó az öntözői hangulat. A játékunk, Mester érkezésével hétről hétre jobb, szeretnénk tartani ezt a jó formát tavasszal is és reméljük még nagyon sok videózásunk lesz, mert egyet sem hagynánk ki.
Ebben a szezonban másabb szerepkörben a korábbi elvárásokhoz képest valamilyen szinten idegen elvárásokkal kell megbirkóznom és valljuk be – ebben voltak hibák az ősszel. Az elmúlt hónapok, hetek és napok alatt igyekeztem megszokni az új szerepkört és a csapat hasznára lenni. Pozitívan állok a dolgokhoz és tudom, hogy ennél még jobb lesz.

Köszönjük szépen fiúk! További sok sikert kívánunk, hajrá!

Hagyj nekünk egy kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük